SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glädje - Gemenskap - Kvalitet
Gymnastförsäkring

Alla gymnaster i Turn är, via terminsavgiften, försäkrade genom Pensum. Som tävlingsgymnast har man också en tävlingslicens för att delta på tävling.

 

Licensförsäkring Bas Träning Tävling

Gymnastikförbundet vill säkra att alla som deltar i föreningarnas verksamhet är skyddade i en försäkring. För den som tävlar, eller den som tränar och använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel som t ex volt, barani eller överslag, är detta obligatoriskt. Licensförsäkringen ger ett grundläggande skydd vid olycksfallsskada som inträffar i samband med en gymnastikaktivitet i klubbens eller förbundets regi.

Basförsäkringen gäller för all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådan aktivitet. Ytterligare information hittar du under repsktive rubrik nedan:

Basförsäkring

Basförsäkringen gäller vid all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådan aktiviteter. Anslutning till Basförsäkringen är frivillig, men Gymnastikförbundet rekommenderar starkt att alla föreningar tecknar denna försäkring för sina gymnaster. Helsingborgs Turnförening tecknar alltid denna försäkring för alla sina gymnaster.

Basförsäkringen innehåller:

  • ersättning efter en olycksfallsskada för läkarbesök och tandvård, rehabiliterings- och hjälpmedelskostnader
  • ersättning efter en olycksfallsskada som gör dig midicinskt invalid, dubbel ersättning om invaliditetsgraden överstiger 60%
  • ersättning till efterlevande vid dödsfall

När gäller försäkringen?

Under deltagande i en förenings eller förbundets tävling, uppvisning och organiserade träning samt under resor till och från dessa aktiviteter.

 

Var gäller försäkringen?

Olycksfallsförsäkringen gäller i hela världen. Då aktiviteten sker på annan ort än hemorten gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

 
Vid skada

Om olyckan är framme och ditt barn skadar sig på träningen är det viktigt att du kontaktar oss på kansliet. Tillsammans fyller vi i och signerar den skadeblankett som ska skickas in till försäkringsbolaget.

 
Våra samarbetspartner