SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glädje - Gemenskap - Kvalitet
Försäkring

Alla gymnaster/medlemmar i Turn är, via medlemsavgiften, försäkrade i en basförsäkring hos Svedea.

Som tävlingsgymnast måste man också ha en tävlingslicens. Denna debiteras i samband med höstterminens träningsavgift. 

 

Basförsäkring

Basförsäkringen gäller vid all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådan aktiviteter. Helsingborgs Turnförening tecknar alltid denna försäkring för alla sina gymnaster.

Basförsäkringen innehåller:

  • ersättning efter en olycksfallsskada för läkarbesök och tandvård, rehabiliterings- och hjälpmedelskostnader
  • ersättning efter en olycksfallsskada som gör dig medicinskt invalid, dubbel ersättning om invaliditetsgraden överstiger 60%
  • ersättning till efterlevande vid dödsfall

 

Tävlingslicens

Gymnastikförbundet vill säkra att alla som deltar i föreningarnas verksamhet är skyddade i en försäkring. För den som tävlar, eller den som tränar och använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel som t ex volt, barani eller överslag, är detta obligatoriskt. Licensförsäkringen ger ett grundläggande skydd vid olycksfallsskada som inträffar i samband med en gymnastikaktivitet i klubbens eller förbundets regi.

 

 

När gäller försäkringen?

Under deltagande i en förenings eller förbundets tävling, uppvisning och organiserade träning samt under resor till och från dessa aktiviteter.

 

Var gäller försäkringen?

Olycksfallsförsäkringen gäller i hela världen. Då aktiviteten sker på annan ort än hemorten gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

 
Vid skada

Om olyckan är framme och ditt barn skadar sig på träningen är det viktigt att du kontaktar oss på kansliet. Tillsammans fyller vi i och signerar den skadeblankett som ska skickas in till försäkringsbolaget.

 
Våra samarbetspartner