Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Glädje - Gemenskap - Kvalitet
Vi inväntar Riksidrottsförbundets rekommendationer
2020-11-16 21:22
Dagens presskonferens och de, av regeringen, föreslagna restriktionerna kommer med största sannolikhet att få konsekvenser för vår verksamhet. För er kännedom så har föreningens styrelse ikväll beslutat att invänta Riksidrottsförbundets och Gymnastikförbundets rekommendationer, som beräknas komma i slutet av veckan, innan vi tar beslut om förändring i verksamheten. Det innebär att vi fortsatt erbjuder anpassad träning under veckan enligt tidigare direktiv.

Vi vill också poängtera att det är upp till var och en att avgöra om man vill delta i verksamheten eller ej. I de fall ni väljer att avstå är vi tacksamma om ni vill anmäla ert barns frånvaro i SportAdmins medlemsapp för att underlätta träningsplaneringen.  

Så snart beslut är fattat om förändringar i verksamheten kommer detta att kommuniceras till berörda medlemmar via mail och i sociala medier. 

/Styrelsen för Helsingborgs Turnförening
Vi hälsar Anna välkommen till oss
2020-11-09 20:41
Denna veckan börjar Anna Samuelsson sin anställning hos oss i Turn. Anna är en nyfiken, prestigelös och energispridande person som inte är rädd för att att hugga i där det behövs.   
I hennes uppdrag ingår diverse administrativa uppgifter där hon ska avlasta och komplettera vår föreningskoordinator Tina men Anna har också många andra fina kompetenser och erfarenheter som vi hoppas få ta del av. 

Anna är utbildad på Balettakademin och säger själv att rörelse, aktivitet och hälsa är en stor del av hennes liv. Förutom sin tid som professionell dansare har hon jobbat inom service i över 20år och driver sen en tid tillbaka sitt eget företag där hon erbjuder bland annat massage och yoga. Nu senast kommer Anna från en receptionistroll på Assa Abloy. 

Vi hälsar Anna varmt välkommen till oss! 
Nya direktiv pga Corona
2020-10-28 12:34

Gårdagens besked om skärpta Coronarestriktioner i Skåne tvingar oss till nya begränsningar i verksamheten. Föreningen deltog igår kväll i ett extrainsatt möte med Riksidrottsförbundet och har idag fått ta del av de direktiv som Gymnastikförbundet har beslutat.


Utöver de allmänna råden från Region Skåne samt direktiv/rekommendationer från myndigheter och förbund har föreningens styrelse beslutat att följande gäller från och med idag:


  • All inomhusträning för gymnaster födda 2004 eller tidigare Sverige vit och Sverige röd är inställd minst till 17/11 2020. De gymnaster som är födda 2005 eller senare tränar på ordinarie tider från vecka 45.
  • All inomhusträning för gymnaster födda 2004 eller tidigare i Sverige blå är inställd minst till 17/11 2020. De gymnaster som är födda 2005 eller senare tränar på ordinarie träningstider.
  • Träning för övriga grupper fortsätter men ställs om så att träning kan ske utan fysisk kontakt som exempelvis passning
  • TURNkampen som var planerad den 11 och 15 november skjuts upp på obestämd tid.

 

FRIVILLIGT
Vi befinner oss i en mycket speciell situation och vi vill vara tydliga med att var och en väljer om man utifrån rådande omständigheter vill delta i träningen eller stanna hemma. Anmäl gärna barnens frånvaro via SportAdmins medlemsapp  så fort som möjligt för att underlätta träningsplaneringen.


NYA DIREKTIV
Vi följer fortsatt de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ger för att vi, vid behov, ska kunna agera snabbt och effektivt. Förändringar som påverkar verksamheten kommer att kommuniceras via mail samt hemsida och sociala medier.

 

Tillsammans är vi rädda om varandra!

/Styrelsen för Helsingborgs Turnförening

Gymnastikföreningarna vill bidra till idrottskluster vid Oceanhamnen!
2020-09-25 15:10


Alla pusselbitar finns nu för att ett nytt Gymnastikens Hus ska kunna bli verklighet. Tidigare har kommunfullmäktige beslutat att investera 100 miljoner i ett nytt Gymnastikens Hus. Fritidsnämnden lade i våras fram en utredning som definierar ett lokalprogram som alla stadens gymnastikföreningar, drillföreningar, cheerleaders och ”Alla kan gympa” med ca 4000 utövare ställer sig positiva till.

 

Läget vid Oceanhamnen är perfekt för gymnastiken och kan tillsammans med Oceanbadet bli de första delarna i det nya spännande idrottskluster som fritidsnämnden beslutat att man vill investera i. Gymnastikens grundläggande delar kan bidra till andra idrotter och ett samarbete mellan olika föreningar i ett idrottskluster är en bra väg att gå. Dagtid kan självklart lokalerna användas för skolidrott, något som skol-och fritidsförvaltningen identifierat som ett viktigt behov på platsen.

 

Gymnasterna har med en röst genom Helsingborgs Gymnastikallians sagt ”JA” till ett nytt Gymnastikens Hus. Nu måste vi hjälpas åt och använda alla kontakter och kanaler som finns för att få stadens alla partier att ställa sig bakom denna möjlighet.

 

/Helsingborgs Gymnastikallians*


Helsingborgs Gymnastikallians är en samorganisation med representanter från stadens gymnastikföreningar som driver arbetet för ett nytt Gymnastikens Hus.

 
Våra samarbetspartner