SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glädje - Gemenskap - Kvalitet
Om oss
Helsingborgs Turnförening är en av Helsingborgs största gymnastikföreningar med ca 900 medlemmar. Föreningen bedriver en bred och kvalitativ verksamhet med gymnastik och hopprpe för barn, ungdomar och vuxna. 
 
Föreningen är verksam på olika ställen i Helsingborg. Turns barn- och hopprepsverksamhet finns till största del ute på skolorna runt om i staden. Trupptävlingsgymnastiken och TURNastik bedrivs på Gymnastikens Hus och i Mariahallen i Mariastaden. 
Vår uppskattade motionsverksamhet för seniorer finns på Wilson Dance Center, på Drottninggatan, mitt i city.

 

 
 
Vision 2024

För att veta vartåt vi ska styra måste vi veta vart vi vill komma. Därför har vi arbetat fram en vision som handlar om hur vi vill ha det i föreningen i framtiden. Visionen påverkar både stora och små beslut om vad föreningen ska lägga tid, pengar och resurser på. Visionen ska också inspirera medlemmar och andra att vilja vara med på resan att skapa framtidens Helsingborgs Turnförening.

 

Mer än bara fysisk aktivitet
2024 är vi en förening som ser varje individ och skapar förutsättningar för alla att bli sitt bästa jag. I Turnfamiljen finns trygghet, glädje och vi prioriterar att göra saker tillsammans vilket får oss att växa som människor.

 

Stabila, kompetenta och sammansvetsade ledarteam

2024 har vi ledare med rätt utbildningsnivå i alla våra grupper. Med rätt ledarkompetens säkerställer vi kvalitet och resultat. Vi har en etablerad metod för hur vi arbetar med ledarteamen och dess utveckling samt hur vi nyrekryterar och skolar in nya ledare.

 

Utbud för många

2024 har vi verksamhet med bredd och spets med plats för både nybörjare och elit. Vårt breda utbud lockar många, skapar förutsättningar för rörelse genom hela livet och bidrar till en förening med ekonomisk balans.

 

En framgångsrik och välfungerande förening

2024 är vi en framgångsrik förening både på och utanför tävlingsgolvet. Våra aktiva har utmanats och utvecklats utifrån sina önskemål. Vi har en effektiv och välfungerande organisation, ett gott renommé i både stad och land och vi förknippas med vår värdegrund.

Vår värdegrund

Vi tror att glädje och gemenskap föder framgång oavsett om man siktar på ett SM guld eller att lära sig stå på händer. Att ”vi gör det tillsammans” hjälper oss inte bara att nå bättre resultat utan utvecklar oss också som människor. Med hög kvalité kring både träningsupplägg och ledarkompetens säkerställer vi att man kan träna smart på alla nivåer.

 

Därför får glädje, gemenskap och kvalité stort fokus när vi planerar, organiserar och leder vår verksamhet.

 

KVALITET
Vi erbjuder kvalitativ träning med välutbildade ledare som är goda förebilder

GLÄDJE
Vi har en trygg och välkomnande miljö där aktiva trivs och har roligt

GEMENSKAP
Vi gör saker tillsammans både på och utanför träningsgolvet

                                                   

 

 

Gymnastikens uppförandekod

Att bidra till en positiv personlig utveckling och ett livslångt intresse för träning är grundpelarna i Svensk Gymnastik. Därför arbetar vi kontinuerligt med att säkerställa att vår verksamhet upprätthåller Barnkonventionens krav om att all träning ska ske på barns villkor och att vi, i vårt ledarskap, följer Gymnastikförbundets uppförandekod enligt nedan åtta punkter.

Gymnastikförbundets uppförandekod

  1. Vi ger utövarna möjlighet att uppleva glädje och gemenskap i gymnastiken
  2. Vi underlättar individens utveckling med utgångspunkt i den enskildes utövarens utvecklingsnivå, förutsättningar och ambitionsnivå
  3. Vi är goda förebilder
  4. Vi respekterar allas lika värde
  5. Vi respekterar utövarnas personliga integritet
  6. Vi bidrar till utövarnas utveckling genom att på olika sätt göra dem delaktiga i beslut som rör deras träning och tävling samt skapar en miljö där individen reflekterar och tar ansvar
  7. Vi ansvarar för utövarens personliga säkerhet i samband med gymnastikverksamheten
  8. Vi ansvarar för utövarnas hälsa och välmående i samband med gymnastikverksamheten

 

 
Våra samarbetspartner